Paulinen

Aanbod

Paulinen

Wonen in een exclusief gebouw met historisch cachet

Aan de verlaagde Leieboorden, vlak aan de Broeltorens bevindt zich de historische voorgevel van de Paulinen: het gezicht en de toegangspoort van One Broel.

De historiek

Diepgewortelde roots

Dit gebouw werd vernoemd naar de Zusters Paulinen, of de Paulientjes, een vaste waarde in het onderwijs tijdens de 19de eeuw. Les kan je in de Paulinen niet meer volgen, thuiskomen daarentegen … In het voormalige schoolgebouw heb je vanuit de woonkamer niet alleen een weids zicht over Kortrijk en de Leie, maar ook op een stukje geschiedenis

De architectuur

Kunstig design

Art deco referenties zetten de toon voor de Paulinen. De beschermde voorgevel aan de kant van de Leieboorden is bewaard en gerenoveerd. De open ruimte in de omgeving vindt ook zijn weg naar binnen, waardoor alles enorm lichtrijk is.

De materialen

Solide bouwstenen

De oorspronkelijke baksteen van het teloorgegane schoolgebouw, gelig en afkomstig uit Nieuwpoort, werd geïmiteerd en op diverse manieren geïntegreerd. Baksteen blijft een evidentie in Vlaanderen, baksteen zit in ons DNA. Een ambacht om van te houden en te koesteren, ook in de hedendaagse architectuur van de Paulinen.

De ligging

Klasse locatie

Aan de binnenzijde kijk je uit op een nieuw groen park dat de naam “Paulientjes” kreeg. Wonen in een exclusief gebouw met een historisch karakter, dat is Paulinen.

Ervaar het modelappartement

Paulinen in beeld

Jouw appartement verkennen?

0800 59 300

Hoe kunnen we je bereiken?

Ik ben geïnteresseerd in:Prestigieus wonen in Kortrijk,

aan de voet van de Broeltorens

Guido Gezellestraat, 8500 Kortrijk

0800 59 300 - info@onebroel.be